Ascari

ascari race resort

Het Ascari project was een 3-jarig project wat je niet snel nog een keer meemaakt. Het begon allemaal met het plan van een gefortuneerde Nederlander om een race circuit aan te leggen in de buurt van Rhonda, Zuid-Spanje. Dit werd het Ascari Resort.

Bij ons eerste bezoek aan de locatie was er nog helemaal niets, behalve heel veel plannen en een stuk grond. Wij werkten nauw samen met het team van de klant om het volledige merk op te zetten met daarbij een aantal sublabels voor het resort, de race academy en het race team. Wij ontwikkelden de volledige identiteit van het merk en de doorvertaling hiervan naar alles wat met het merk te maken heeft. Van servetringen tot helicopter bestickering en van meubilair tot interieur branding van het interieur van de Ascari KZ1 supercar. Ook verzorgden wij het openingsevent waarbij de Ascari KZ1 voor het eerst aan een zeer exclusief publiek onthuld zou worden.

 

 Strategie
 Insights
 Identity
 Concept
 Design
 Copy
 Content creatie

 

Ascari Race Resort

 

Ascari Race Resort

 
 

UITNODIGING


Een wereldwijd geselecteerde groep autofanaten en potentiële kopers van de KZ1 kreeg een bijzondere en gepersonaliseerde uitnodiging toegestuurd. Deze groep werd opgehaald met een privéjet en vervolgens per helicopter ingevlogen op het Ascari resort om tijdens een 2-daags evenement ondergedompeld te worden in de wereld van Ascari.

Ascari Brochure

 

Ascari

 
 

OPENINGSAVOND


De onthulling van de Ascari KZ1 supercar was een bijzonder moment wat vooraf gegaan werd door een uitgebreid diner op de pit lane van het circuit. Met het thema 1001 nachten verzorgden wij een uniek diner wat werd gevolgd door een spectaculaire ‘onthulling’ van de supercar begeleid door muziek van slagerij van kampen.

 

 

Ascari Formule 1

 

Ascari Team

 
 

ASCARI RACE RESORT


Het resort wordt nog altijd gebruikt voor privé boekingen waarbij mensen met vrienden kunnen racen op het circuit. Maar ook merken als Bentley en Porsche gebruiken het circuit voor presentaties van nieuwe modellen en voor opnames van promotiefilms.

 


Wil je jouw merk een sterke(re) identiteit geven? Of is het tijd om je branding naar een hoger niveau te tillen? Bel met Frank, Peter of Marco!