Het Ascari project was een 3-jarig project wat we niet snel nog een keer zullen meemaken. Het begon allemaal met het plan van een gefortuneerde Nederlander om een race circuit aan te leggen in de buurt van Rhonda, Zuid-Spanje. Dit werd het Ascari Resort.

Bij ons eerste bezoek aan de locatie was er nog helemaal niets, behalve heel veel plannen en een stuk grond. Wij werkten nauw samen met het team van de klant om het volledige merk op te zetten met daarbij een aantal sublabels voor het resort, de race academy en het race team. Wij ontwikkelden de volledige identiteit van het merk en de doorvertaling hiervan naar alles wat met het merk te maken heeft. Van servetringen tot helicopter bestickering en van meubilair tot interieur branding van het interieur van de Ascari KZ1 supercar. Ook verzorgden wij het opening event waarbij de Ascari KZ1 voor het eerst aan een zeer exclusief publiek onthuld zou worden.

Ascari Race Resort

 

Ascari Race Resort

 

UITNODIGING

Een wereldwijd geselecteerde groep autofanaten en potentiële kopers van de KZ1 kreeg een bijzondere en gepersonaliseerde uitnodiging toegestuurd. Deze groep werd opgehaald met een privéjet en vervolgens per helicopter ingevlogen op het Ascari resort om tijdens een 2-daags evenement ondergedompeld te worden in de wereld van Ascari.

Ascari Brochure

 

Ascari

 

OPENINGSAVOND

De onthulling van de Ascari KZ1 supercar was een bijzonder moment wat vooraf gegaan werd door een uitgebreid diner op de pit lane van het circuit. Met het thema 1001 nachten verzorgden wij een uniek diner wat werd gevolgd door een spectaculaire ‘onthulling’ van de supercar begeleid door muziek van slagerij van kampen.

 

 

Ascari Formule 1

 

Ascari Team

 

ASCARI RACE RESORT

Het resort wordt nog altijd gebruikt voor privé boekingen waarbij mensen met vrienden kunnen racen op het circuit. Maar ook merken als Bentley en Porsche gebruiken het circuit voor presentaties van nieuwe modellen en voor opnames van promotiefilms.