Mijn eerste stage was bij Lintas in het WTC op de Zuidas. Dit moet in 1994 geweest zijn, …peinsde opa, en ik weet nog goed dat ik met gezonde nervositeit in de lift stond met mijn map onder mijn arm. Stagelopen bij het grote Lintas, hoe cool was dit? Ik wilde dit, ik moest dit!

Toen ik de lift uitstapte belandde ik meteen in een kolk van koffie, melk en suiker:  drukdoende mannetjes en vrouwtjes liepen als mieren over de gang; Lintas zat in een pitch voor Van Nelle koffie en die moest natuurlijk gewonnen worden! Of ik niet meteen even kon helpen met borden snijden. Tuurlijk! Een eerste blik op de studio maakte mijn enthousiasme nog groter: Ik zag zo al 3 Mac II’s staan: ik ben in de hemel beland! Maar geen tijd voor een potje kwijlen achter die Macs, er moesten borden gesneden worden!

Bij Lintas begon ook mijn enthousiasme voor online serieuze vormen aan te nemen en ik was vastberaden om zoveel mogelijk kennis en kunde op te doen. Er was geen twijfel in mijn hoofd dat dit was wat ik wilde: de reclame en marketing in!

Waar zijn die stagiairs die ervoor willen gaan?

Nu ik een aantal jaren een eigen bureau heb en een eerder bureau al eens heb verkocht, durf ik toch wel te zeggen dat ik aardig weet wat er te koop is en ‘hoe de hazen lopen’ in onze branche. Daarbij zijn we al jaren bij machte om mee te bewegen met de veranderingen die zich in rap tempo opvolgen.

Maar er is een ding waar ik mij over blijf verbazen: waar zijn de enthousiaste, gedreven, leergierige stagiairs gebleven? Die stagiairs waarbij je aan hun schoolwerk al kunt zien dat ze talent hebben? Die weten hoe ze zichzelf moeten presenteren? Die gretig zijn om kennis en kunde op te doen? Die niet meteen beginnen te roeptoeteren dat ze ‘goed zijn in strategie’ en nog voor ze koffie hebben al vragen hoe hoog de stagevergoeding is en dat het toch niet vijf dagen in de week is?

Ik schreef mijn scriptie gewoon in de avond en in het weekend, samen met het programmeren van mijn afstudeerproject. En ja, ik had ook gewoon een baantje om mijn studie te betalen. Is dat dan zo veranderd en is ook dit een kenmerk van generatie slapjanus waar jongeren niet lui zijn, maar gewoon enorm gemotiveerd om weinig te doen. Ik weiger dat te geloven maar mijn geloof wordt wel op de proef gesteld.

“Ik ben goed in strategie en ik heb wel twee dagen in de week nodig voor mijn scriptie.”

Bij meer dan de helft van de gesprekken die we met stagiairs hebben, komt duidelijk naar voren dat ze zich niet hebben voorbereid. Het lijkt soms een wonder dat ze ons adres hebben weten te vinden. 

Ook bij een gastles op het ROCvA merkte ik dat er een deel van de leerlingen was die daadwerklijke interesse toonde en dat de andere helft drukker was met elkaar en met de laatste Instagram- en TikTok-updates. Daar kwam geen zinnig woord uit. Verkeerde opleiding gekozen of is dit normaal tegenwoordig?

Opleidingen en stagebegeleiders

Dat er een gat zit tussen de opleidingen en het bedrijfsleven is natuurlijk geen geheim en met de snelle ontwikkelingen in ons vakgebied, is het voor de opleidingen en stagebegeleiders ook steeds moeilijker om focus te houden op wat nu echt belangrijk is.

Maar dit was in 1994 ook al het geval. Toen zat ik ook met het cursusboek achter de Silicon Graphics met op de stoel naast me de leraar met hetzelfde cursusboek.

Ik zie het ook duidelijk terug in het soort opdrachten dat gegeven wordt, inclusief de afstudeeropdrachten, -scripties en -beoordelingen. Maar ook in proefballonnetjes als de ‘snuffelstage’. 

Juist hier zou alle ruimte moeten worden gegeven aan de creativiteit en drive van de student, maar het lijkt erop dat deze tegenwoordig meer en meer wordt ingeperkt door kaders, randvoorwaarden en – hoe pijnlijk ook – gebrek aan up-to-date kennis binnen de opleidingen.

We zullen doorgaan!

Ik mis die enthousiaste spring-in ‘t-veld waar de leergierigheid van afstraalt. Ik hoop oprecht dat we dit jaar weer eens verrast worden door een stagiair die weet wat ie wil, die ervoor wil gaan, die al die gratis beschikbare kennis en kunde gaat opslurpen als een spons, die mijn mening over stagiairs weet om te buigen. Die stagair krijgt naast al die gratis kennis en kunde niet alleen een stagevergoeding, maar ook uitzicht op een baan. Best een lekkere start als je weet wat je wilt en met een beetje hulp van de opleiding moet dit prima lukken!

Dus geven we niet op en zoeken we door! Ben jij de stagair(e) die we zoeken? Kom op dan! Check onze jobs pagina, bel of mail en verras ons met je persoonlijkheid en je werk! Lijkt me heerlijk!